Vilka olika kampsporter ingår i MMA?

Utbudet av kampsport är idag stort och MMA är endast en liten del av denna sport. De enda som inte involveras är de sporter som utförs med någon form av vapen. I MMA handlar det om en sport där du använder din egen kropp, din styrka, koncentration och uthållighet. Inga vapen är tillåtna inom sporten, utan här är det din kropp och de kunskaper som används. Givetvis tillsammans med den styrka som du har tränat upp om du är involverad i sporten. Naturligtvis är även detta under förutsättning att det talas om tävlingar. Under träning är det givetvis fritt att träna mixed martial arts på vilket sätt du önskar. Här kanske du är intresserad av att kombinera kendo med jiu jutsi, och då gör du helt enkelt det.

Något som är mycket effektivt och som blivit en sport som de flesta skaffar sig kunskaper om när det jiu jutsigäller MMA, är just jiu jutsi. Av den enkla anledningen att det är en av de mest effektiva grenarna inom MMA. Här tränar du då en sport som egentligen från grunden är helt fokuserad på försvar. Sporten involverar förutom försvar även effektiva attackpositioner som utövarna kan använda sig av i tävlingar och under träningar. Du kan säkert också lätt tro att MMA är en tuff sport som bara killar och män ägnar sig åt.

Detta är helt fel och idag är det en stor utbredning av denna sport på den kvinnliga sidan. Länge höll sig den största organisationen UFC sig utanför den kvinnliga delen av denna sport. Dock fick de ändra uppfattning och även erbjuda kvinnor rätten att tävla i deras turneringar. Den kvinna som gjorde MMA känt på den kvinnliga sidan är Ronda Rousey, som var titelhållare under lång tid. Inom sporten ingår i alla fall allt som kan räknas som en kampsport där du kan attackera och försvara dig med hjälp av de egenskaper som din kropp ger dig.