Tuffa spelbolaget Coolbet lanseras i Sverige

Grundaren av Nordicbet har bestämt sig för att göra det igen. Nu lanserar man Coolbet i Sverige och speltips.se är först ut med att erbjuda en Coolbet bonus till alla som vill spela på sporter som till exempel fotboll eller MMA. Häng med så berättar vi mer!

En storsatsning

Coolbet lanserades för en månad sedan, precis i tid för Euro 2016. I en tid där många spelbolag använder white label-lösningar, så har Coolbet utvecklat en egen plattform och Sportbok.

Coolbet grundades av Jan Svendsen som också grundade Nordic Gaming Group (NordicBet & Triobet) 2002. Svendsen är gammal i branschen med över 30 års erfarenhet. För närvarande har Coolbet redan 40 anställda och är en av dom största satsningarna i branschen.

”Det tog oss 16 månader att utveckla Coolbet från början, vilket är en stor bedrift i sig. Med ny teknik, nya tankar och idéer som vi tror att vi är väl förberedda att erbjuda något nytt i den här typen industri”, förklarar Svendsen.

Världens mest transparenta spelbolag

Coolbet är den första sportboken att visa omsättningen och mängden av satsningar för en specifik match. ”Det är unikt och en del av det som gör oss speciella. Vi vill vara helt öppna med information till våra kunder. I en bransch med massor av hemligheter och där man inte vet vilka personer ligger bakom ett företag gör vi saker tvärtom. Det handlar om förtroende. Till exempel kan alla se vem som är i ledningsgruppen på Coolbet och jag har även min personliga blogg och kontaktinformation med på hemsidan. Ytterligare en viktig konsekvens av att visa omsättningen är att det kan användas för att övervaka och förhindra uppgjorda matcher, säger Svendsen.