Organisationer inom MMA

När det handlar om organisationer inom MMA finns det hur många som helst. Dock har endast ett fåtal av dessa uppnått den status som krävs för att de ska bli riktigt populära. Detta sett både ur publikens och utövarnas synvinkel. Om det först ses till de största organisationerna inom sporten på det internationella planet, är det helt klart en organisation som står som den största och bästa. Detta är UFC, som har tecknat de allra bästa och mest professionella atleterna till sin organisation. Här syns det tydligt en skillnad inom kvalitet och kunskap, då det oftast sägs av de som utövar sporten på professionell nivå, att det är ett mycket hårdare klimat inom UFC.

Hur som helst finns det ytterligare en stor organisation som bara blir bättre och bättre. Detta är Bellator som UFCnumera får många av de som tidigare varit knutna till UFC i sitt fält. Hur detta kommer att fortsätta i framtiden är det ingen som vet, men kanske kommer det att bli en konkurrens med tiden mellan dessa två organisationer. Flera internationella organisationer inom MMA är också på väg upp. Det är bland annat WSOF och K.O.T.C. men de har en lång väg att gå.

När det gäller MMA-organisationer i Sverige är det Swedish Mixed Martial Arts Federation som finns, och till detta förbund är de flesta svenska MMA-klubbar anslutna. Sedan länge anordnas det också många olika tävlingar inom sporten i Sverige där de flesta går av stapeln i Stockholm eller Göteborg. Här finns det också en MMA-liga där du kan se vilka som är bäst i Sverige just nu. Två av de mest kända frontfigurerna inom svensk MMA är Alexander Gustavsson och Ilir Latifi som båda tävlar professionellt i organisationen UFC. De har båda nått stora framgångar inom denna sport och inspirerat många ande osvenska ungdomar.