När du är intresserad av MMA kommer du säkert att känna till mycket om detta område och kanske är du till och med en av de många som tränar och utför någon av de många grenarna som ingår i sporten. Just förkortningen mma betyder, mixed martial arts och är en blandning av i stort sett alla olika kampsporter som finns i världen. Inom detta innefattas allt från street fighting till de mest avancerade kampsporterna som jiu jitsu, kendo, karate och många flera. MMA är ett område som intresserar många. För somliga kan intresset ligga i att själv utföra sporten medan det för andra räcker att titta på sporten.

Det finns även många olika större och mindre organisationer inom sporten. Dessa finns såväl i Sverige som internationellt. Den största internationella organisationen är UFC, Ultimate Fighting Championship, som har haft tävlingar inom mma under många år. Den andra största är Bellator som ser ut att växa hela tiden och få en högre kvalitet efter varje gala.

Hur som helst kommer du som är intresserad av MMA och dess sporter få en bra källa för information genom att läsa det som finns på denna sajt. Är du den som har ett intresse men inte känner till så mycket, kan just denna information bli det som kanske får dig intresserad av sporten. Kanske kan informationen leda till att du själv vill testa på att utöva sporten, eller åtminstone gå och titta på en match eller en tävling. En del älskar sporten medan andra tycker att det är en grym och allt för hårdhänt sport.